DiŽtistenpraktijk Sjerty Peeters
behandeling van eet- en gewichtsproblemen
Even voorstellen:

Ik ben Sjerty Peeters, in 1964 geboren. Na het behalen
van het diploma voor Voeding en DiŽtetiek ben ik gaan
werken in een psychiatrisch ziekenhuis in Zeist. Naast
deze baan heb ik ook vervangen in een zelfstandige
diŽtistenpraktijk, in een verpleeg- en verzorgingstehuis
en heb ik in een algemeen ziekenhuis gewerkt. In 2006
ben ik naar Limburg verhuisd en in dienst gekomen van
het Academisch Ziekenhuis Maastricht, met als
aandachtsgebied eetstoornissen en bariatrische chirurgie
(maagverkleiningen). Hier heb ik tot  januari 2013
gewerkt.

Tijdens mijn eerste baan als diŽtist (1992) kwam ik in aanraking met mensen met een eetstoornis. Al snel merkte ik dat daar mijn hart ligt. Samen met de cliŽnt zoeken naar mogelijkheden om de eetstoornis te overwinnen. Voor mij is het een uitdaging om door middel van kleine stapjes het eetpatroon en eetgedrag te veranderen en het gewicht te verbeteren. Overigens kijk ik niet alleen naar de voeding, maar ook naar motivatie, persoonlijke situatie, beweging etc.

Om me meer te bekwamen heb ik trainingen gevolgd (NLP, cognitieve gedragstherapie voor diŽtisten en Motivational Interviewing). Ook ben ik lid van het netwerk Nederlandse DiŽtistenvereniging voor Eetstoornissen (NDE). Als gespecialiseerd diŽtiste geef ik scholingen en workshops, schrijf artikelen en heb samen met collegaís voorlichtingsmateriaal gemaakt dat te gebruiken is bij de behandeling van eetstoornissen.

In 2012 heb ik de opleiding tot sportdiŽtist gedaan. Onder sporters blijkt vaker een eetprobleem voor te komen dan onder niet sporters. Door deze opleiding kan ik sporters met een eetprobleem beter begeleiden.