DiŽtistenpraktijk Sjerty Peeters
behandeling van eet- en gewichtsproblemen
Verwijzing:

Artsenwijzer DiŽtetiek.
De artsenwijzer diŽtetiek geeft informatie over ziektebeelden waar een dieetadvies van belang is en over het juiste moment van verwijzing naar de diŽtist. De digitale artsenwijzer kunt u downloaden door op
http://www.artsenwijzerdietetiek.nl te klikken.


Door op de link hieronder te drukken opent u de verwijsbrief in pdf formaat, daarna kunt u hem afdrukken. U kunt hem ook eerst opslaan op uw computer en daarna afdrukken.

Verwijsbrief


Om de verwijsbrief te kunnen lezen moet Acrobat Reader op uw computer geÔnstalleerd zijn.

Acrobat Reader NL


Verwijzing, of Directe toegang tot diŽtist
Per 1 augustus 2011 is de diŽtist direct toegankelijk (Directe Toegankelijkheid DiŽtetiek (DTD):  voor behandeling door de diŽtist is geen verwijzing van de (huis)arts meer nodig. 
Ik raad u aan wel een verwijzing te vragen aan uw (huis)arts.

Als u zonder verwijzing naar de diŽtist komt, ben ik verplicht eerst een korte screening te doen om te checken of u zonder verwijzing door mij behandeld kan worden (dit duurt 10-15 minuten). Mocht ik het nodig achten, dan zal ik u vragen alsnog een verwijzing te halen.
Om deze screening te kunnen doen, heb ik de cursus Directe Toegankelijkheid DiŽtetiek gedaan. Aangezien de huisarts een belangrijke rol speelt bij de coŲrdinatie van de zorg, zal ik in overleg met u, de huisarts wel informeren.

Als u een verwijzing wil, bespreek dat dan met uw arts. Hij/zij kan beoordelen of het zinvol is om naar een diŽtist te gaan. Het kan gaan om een eerste behandeling of om hulp bij het vasthouden van het behaalde resultaat (nazorg of terugvalpreventie). Uw motivatie voor verwijzing speelt uiteraard een belangrijke rol.

Om voor vergoeding door uw zorgverzekeraar in aanmerking te komen, heb ik de volgende gegevens nodig:
-  een recente verwijzing van een arts (de verwijzing mag niet meer dan 2 maanden oud zijn)
-  de naam en polisnummer van de zorgverzekeraar
-  uw BSN nummer, (voormalige sofinummer): staat op uw rijbewijs of paspoort